Holistisch Energetische Therapie (H.E.T)

Holistisch Energetische Therapie

Wanneer healing?

Soms belanden we in het leven in een vicieuze cirkel en healing kan je helpen die cirkel te doorbreken.

De één wil weten waarom hij steeds weer tegen dezelfde barriéres aanloopt, de ander zit niet lekker in zijn vel, een volgende zoekt ondersteuning bij het verwerken van een verlies of trauma.

Onderstaande opsomming is dan ook niet compleet:

•Psychische en lichamelijke klachten

•Stressgerelateerde klachten

•Overbelasting

•Burn-out

•Persoonlijke ontwikkeling

•Relatieproblemen

•Verliesverwerking

•Belangrijke levensvragen

•Faalangst

•Verlatingsangst

•Moeite met grenzen bewaren

Healing kan je helpen als je je persoonlijk (verder) wilt ontwikkelen, het ruimt innerlijke energieblokkades op en brengt je energie in balans. Vastgeroeste ideeën en patronen lossen op, je bewustzijn verdiept zich en je ervaart ruimte om te voelen, te ervaren wat ten diepste in je zit.

Je wordt je bewust van je diepste kern: je eigen ziel. Je ontdekt wie je werkelijk bent en wat het beste bij jou past. Healing helpt je op weg naar jezelf.

Healing – wat is dat?

Healing is een therapeutische begeleidingsvorm die je helpt je evenwicht te (her)vinden en te bewaren. Tijdens de healingsessie stem ik me af op jouw energie. Alles heeft en is energie; ieder mens, ieder dier, iedere plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. Dat gegeven is overigens niet nieuw: de Chinese geneeskunde (zoals acupunctuur) werkt al eeuwenlang met deze energiebanen.

Wanneer je energiesysteem in evenwicht is, zit je goed in je vel en raak je niet snel uit balans. Het dagelijks leven vraagt echter veel van ons. Een uitdagende baan, een druk gezin, een hectisch sociaal leven, de dagelijkse file, de tientallen mailtjes en telefoontjes die je iedere dag verwerkt, al die programma’s die je moet zien, de bladen die je moet lezen – ons leven stroomt ervan over.

Al die prikkels kunnen disbalans in je energiesysteem veroorzaken en healing kan helpen de balans te herstellen.

Healing – wat gebeurt er ?

Tijdens de healingsessie lig je op een behandeltafel. Je houdt je kleding aan en ook sieraden vormen geen belemmering voor de behandeling. Comfortabele kleding is prettig, maar zeker geen must: het is maar net waar jij je lekker bij voelt. Je krijgt een heerlijk warm kleed over je heen, zodat je je veilig en geborgen voelt. Vanaf het moment dat je ligt, daalt je energiefrequentie: je voelt dat er ruimte is om tot rust te komen. Healing vindt plaats door middel van aanraking, maar ik zal je altijd vragen of jij daar akkoord mee gaat. Ook wanneer ik mijn handen net boven je lichaam laat zweven, ben ik in staat met jouw energie te werken. Uiteindelijk is het gevoel van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen het belangrijkst; het is de absolute voorwaarde voor een healingsessie. Tijdens de sessie mag je reageren op wat je ervaart maar misschien ben je liever stil of vind je het prettig te luisteren naar zachte achtergrondmuziek. De keuze is aan jou.

Uit balans?

Wanneer je energiesysteem uit balans is, kun je daar last van krijgen. De een loopt misschien vast in zijn werk, de ander moet alle zeilen bijzetten om het thuis gezellig te houden. Weer een ander wordt overvallen door vragen als ‘Is dit het nou’, of ‘Zit ik eigenlijk wel op het goede spoor?’ Ook zijn er mensen die steeds tegen hetzelfde probleem aan lopen en weer anderen zijn altijd maar gestrest of moe en weten niet waarom. Een energiesysteem uit balans kan zelfs leiden tot burn-out of depressie. Healing kan de energie weer in balans brengen. Je energie hoort te stromen en healing helpt je daarbij.

In balans!

Wanneer je energie vrijelijk stroomt, voel je je letterlijk vrijer en energieker. Je weet wat je wilt en je hebt een diep contact met je echte zelf. Je oude patronen en verwachtingen zitten je niet langer in de weg. Je staat er, je bent helemaal jij!

De energie van de rivier

Energie die stroomt of blokkeert; wat moet je je daar bij voorstellen? Gelukkig heeft de natuur talloze voorbeelden voorhanden. Stel je bijvoorbeeld eens een riviertje voor.

Het is prachtig weer en kinderen spelen in het water. Ze bouwen een dam: steen op steen op steen op steen. Het water blijft stromen, maar de kolken verraden de moeite die het water moet doen om de stenen te passeren. Toch blijft het water in beweging, een rivier kan nu eenmaal niet stoppen. En als het te lang duurt, zoekt het water zijn eigen weg. In de natuur spreken we dan van een overstroming.

Healing zou je kunnen zien als de liefhebbende ouder die ’s avonds de stenen opruimt en het water haar natuurlijke loop teruggeeft. De kolken lossen op en maken plaats voor een levende stroom waar je in alle rust uren naar kunt kijken. De rivier stroomt weer moeiteloos, zoals het van oorsprong bedoeld was.

Chakra's

De zeven chakra’s vormen de zeven energiecentra van je lichaam. Wanneer al deze chakra’s geopend zijn, stroomt de energie goed door, maar overactieve of inactieve chakra’s zorgen voor disharmonie in de energie. Ieder chakra beïnvloedt bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Zo staat het wortelchakra (rond je stuitbeen) emotioneel gezien voor gronding, voor aanwezig zijn in het hier en nu. Op het fysieke vlak is dit chakra verbonden aan de benen, botten en dikke darm. Chakra’s kunnen open, overactief of inactief zijn. Wanneer alle chakra’s geopend zijn, heeft de energie alle ruimte om te stromen. Tijdens een healingsessie werk ik met je chakra’s, je aura.

Aura's

Ieder levend wezen is omgeven door een aura: een energieveld of lichtveld. Je aura verandert continu van vorm, kleur en omvang. De aura fungeert als een koepel waarin energie door levende organismen circuleert. De chakra’s dringen door in de lagen van de aura en fungeren als geleiders: ze halen vitale energie uit de aarde, laten die door de lichamelijke laag circuleren en laten haar vrij als hoger bewustzijn. Een door ziekte of zorgen verzwakt aura is niet in staat haar gehele energiecapaciteit te behouden.

Kosmische energie

Kosmische energie is de niet-waarneembare energie die overal om ons heen is en alles wat leeft, voedt.

 

Laat je energie stromen en LEEF!

 

 

 

 

 

® suczeven.nl