Voetreflex massage

Voetreflex massage

Voetreflex massage is een zeer ontspannende en effectieve massage. De voeten krijgen vaak wat weinig aandacht (ze zijn ver weg van ‘het hoofd’) maar zijn natuurlijk erg belangrijk in je dagelijks leven. Met voetreflex massage behandel ik - via je voeten - jou als mens in het geheel. Het is verbazend welk effect voetreflex massage op je heeft! Met voetreflex massage worden de blokkades in je lichaam opgeruimd en wordt de energiestroom weer op gang gebracht. Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflex massage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen, spieren en geslachtsdelen. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.

Voetreflex massage, ook wel voetreflexologie genoemd, is een bijna 4000 jaar oude Chinese massagekunst. Het was de Amerikaanse KNO-arts William H. Fitzgerald die de voetreflexologie aan het begin van de vorige eeuw naar het westen bracht. De laatste jaren wint deze massagevorm aan populariteit. Voetreflex massages kunnen heel goed helpen bij gezondheidsproblemen zoals langdurige stress, pijn, ziekte, darmproblemen, hoofdpijn, migraine, verstoring van de hormoonhuishouding en psychische en emotionele problemen. Daarvoor zijn wel meerdere behandelingen nodig.

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Ziekte, pijn en stress zijn het gevolg van een verstoorde balans in die eenheid. Alle organen, beenderen en weefsels in het lichaam hebben een reflexpunt op de voet . Heb je hoofdpijn dan kan er een onbalans zijn in de energiestroom naar je hoofd. Door de juiste druk te geven, kan ik de energie weer laten stromen.

Er is ook een verschil tussen de linkervoet en de rechtervoet. De rechtervoet is je rationele, lichamelijke kant. Heb je lichamelijke klachten dan zul je dat merken aan wat gevoelige drukpunten op je rechtervoet. Heb je emotionele problemen dan zou je dat kunnen voelen aan wat gevoelige drukpunten op de linkervoet.

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door de voetreflex massage, kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.

 

 

 

 

® suczeven.nl